En realitat les tisores les tenen al seu abast i qui vol, en el temps de joc, les agafa per poder fer les creacions que li faci ganes. Però avui hem volgut veure com anaven de destressa, coordinació i força a les mans per usar aquesta eina.
El primer de tot, ha estat explicar lo important de tenir unes tisores a les mans, no és un jugueta, hem d'estar ben concentrats en el que feim amb elles per no fer-nos mal ni fer mal als altres i hem fet tot un repàs del que es pot retallar i el que no.
Hem començat per fer "xurritos" de plastilina (o cuquets, o saltxitxes, o espaguettits... la cosa ha anat evolucionant😜) i després les retallaven.
I després hem seguit pel PAPER. Els hi hem posat una pauta per seguir per si els orientava més, però no valoraven que anàssin per la pauta, només volíem fer una observació de com es comportaven amb les tisores, la relació amb un altre material, la coordinació...
La pràctica és el que consolida aquesta destressa, i de fet, es nota que molts tenen a casa tisores i les usen, però abans de poder desenvolupar com toca aquesta tècnica, és important que tenguin força a les mans, és important treballar la motricita fina, que és la que ens ajuda a després a fer coses com pintar, escriure, cordar sabates, embotar botons i cremalleres, i a retallar amb TISORES, entre d'altres.
Per enfortir les mans, afavorir la coordinació ull-mà, en definitiva treballar la motricitat fina, hi ha de milers de tasques en forma de joc que poden agradar als vostres infants. Aquí us deixo uns exemples, però internet està ple d'ells i segur que moltes d'aquestes coses ja les feis a casa i, potser no sabieu, tot lo que estaveu beneficiant als vostres fills/es.
Moltes gràcies!!!
ResponElimina